Moduł oświetlenia awaryjnego "klika"

Prostowniki, zasilacze, przetwornice, falowniki, stabilizatory oraz pozostałe urządzenia elektroniczno-energetyczne.
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
ODPOWIEDZ
Yeti55
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 1487
Rejestracja: wt mar 09, 2004 23:12
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Moduł oświetlenia awaryjnego "klika"

Post autor: Yeti55 » ndz mar 20, 2016 12:57

Ostatnio podczas kontroli oświetlenia awaryjnego spotkałem się kilka razy, że po skończeniu badania lampa nie wchodziła w normalny tryb pracy, a moduł awaryjny zaczynał "klikać" - ciągłe przełączanie przekaźnika w module :???: . Moje pytanie co jest tego powodem? Czy moduł już jest do wymiany? Czasami pomaga wypięcie akumulatora, ale wówczas nie działa tryb oświetlenia awaryjnego. :-(
pozdrawiam Paweł



Post autor: sklep dla Elektryków » teraz

Wyjątkowa promocja
 

domsat
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 505
Rejestracja: wt wrz 02, 2003 20:04
Lokalizacja: Łódź

Re: Moduł oświetlenia awaryjnego "klika"

Post autor: domsat » ndz mar 20, 2016 22:39

Moduł jest uszkodzony = do wymiany.

Torkam
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 162
Rejestracja: pt gru 11, 2015 22:43
Lokalizacja: Malbork

Re: Moduł oświetlenia awaryjnego "klika"

Post autor: Torkam » pn paź 10, 2016 20:51

Zależy ...
Wymieniłem ponad 30-40 różnych modeli w ostatnim czasie (ponad 1000kpl).
Najczęściej powodem był pusty/rozładowany/uszkodzony akumulatorek Ni-Cd.
Choć spotkałem się w 3 modelach gdzie elektronika "dziwnym trafem" przestała działać.
Dotyczyło to głównie modeli z uP w środku.

Pozdrawiam
Kłótnia z debilem jest jak zapasy ze świnią w błocie!
Po jakimś czasie dostrzegasz, że świni się to podoba ....

ODPOWIEDZ