Bezprzewodowy sterownik sterowania piecem

EIB, KNX, LAN, WAN, instalacje alarmowe oraz telefoniczne.
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
ODPOWIEDZ
Dudek098989
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 6
Rejestracja: wt lis 15, 2016 20:26

Bezprzewodowy sterownik sterowania piecem

Post autor: Dudek098989 » wt lis 15, 2016 21:31

Witam szanownych państwa

Otóż mam pytanie dotyczące sterownika przewodowego, czy jest możliwość, aby kilka żył skrętki przesłać na drugi koniec domu do pieca bez kładzenia kabla(bardzo grube mury). Myślałem aby zacisnąć wtyk rj45 i kupić transmitery ale po namyśleniu wyszło na to że one nie prześlą sygnału z pieca do sterownika i odwrotnie, czy spotkaliście się z czymś takim?

Każda odpowiedź mile widziana :D



Post autor: sklep dla Elektryków » teraz

Wyjątkowa promocja
 

electrics
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 775
Rejestracja: ndz gru 11, 2011 17:53
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Bezprzewodowy sterownik

Post autor: electrics » wt lis 15, 2016 22:59

Co to jest za sterownik?

Torkam
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 162
Rejestracja: pt gru 11, 2015 22:43
Lokalizacja: Malbork

Re: Bezprzewodowy sterownik

Post autor: Torkam » wt lis 15, 2016 23:14

Kwestia co to za sterownik i jaki protokół leci przewodem ?

Niedawno montowałem nowy sterownik do pieca + manipulator w mieszkaniu + 8 czujników na DS i wszystko pięknie działa na skrętce. Tyle że wszystkie sterownicze mam zawsze ekranowane.
Kłótnia z debilem jest jak zapasy ze świnią w błocie!
Po jakimś czasie dostrzegasz, że świni się to podoba ....

Dudek098989
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 6
Rejestracja: wt lis 15, 2016 20:26

Re: Bezprzewodowy sterownik

Post autor: Dudek098989 » czw lis 17, 2016 7:25

Sterownik jest do pieca podajże ecomax, klient chce mieć to na 2 piętrze ale kabla za cholerę nie da się pociągnąć bo tylko w kominie pozwolił, a on ma jakąś dziwną drogę i pomyślałem o tym aby bezprzewodowo to zrobić. Ale nie wiem dokładnie czego szukać

a sterownik to to:http://www.plum.pl/index.php/ekrany-dot ... #akcesoria

Torkam
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 162
Rejestracja: pt gru 11, 2015 22:43
Lokalizacja: Malbork

Re: Bezprzewodowy sterownik

Post autor: Torkam » czw lis 17, 2016 7:42

Tego systemu nie znam ... bo co producent to inna fanaberia.

Zerknij na ecoNET 300. + aplikacja na tablet, smartfon ...
Ludzie lubią takie bajery i lubią za to płacić.
A panel po skrętce podłącz gdzieś rozsądnie by nie musiał biegać do kotłowni, a miał w miarę dobry dostęp.

W praktyce bardzo wygodne jest sterowanie zdalne.
Kłótnia z debilem jest jak zapasy ze świnią w błocie!
Po jakimś czasie dostrzegasz, że świni się to podoba ....

Dudek098989
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 6
Rejestracja: wt lis 15, 2016 20:26

Re: Bezprzewodowy sterownik sterowania piecem

Post autor: Dudek098989 » czw lis 17, 2016 12:48

Ma to zamontowane ale on chce jeszcze sterownik bez kucia czego kolwiek tylko komin a tam kabla się nie puści :/

electrics
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 775
Rejestracja: ndz gru 11, 2011 17:53
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Bezprzewodowy sterownik sterowania piecem

Post autor: electrics » czw lis 17, 2016 13:53

A po co dwa sterowniki do pieca?

Dudek098989
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 6
Rejestracja: wt lis 15, 2016 20:26

Re: Bezprzewodowy sterownik sterowania piecem

Post autor: Dudek098989 » pt lis 18, 2016 3:22

życzenie klienta

electrics
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 775
Rejestracja: ndz gru 11, 2011 17:53
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Bezprzewodowy sterownik sterowania piecem

Post autor: electrics » pt lis 18, 2016 12:57

Ludziom się już w głowach przewraca od tych gadżetów.

Dudek098989
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 6
Rejestracja: wt lis 15, 2016 20:26

Re: Bezprzewodowy sterownik sterowania piecem

Post autor: Dudek098989 » pn lis 21, 2016 7:05

Tak, jak najbardziej tylko jak człowiek mówi, że się nie da a on zapyta czy teoretycznie można to powiesz tylko teoretycznie można i już złapał cię za słowo i masz to zrobić. :/

ODPOWIEDZ