Odtwarzacz dżwieku inicjowany impulsowo

EIB, KNX, LAN, WAN, instalacje alarmowe oraz telefoniczne.
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mania
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 340
Rejestracja: ndz wrz 26, 2004 11:21
Lokalizacja: ,,Pomorze środkowe,,
Kontakt:

Odtwarzacz dżwieku inicjowany impulsowo

Post autor: mania » czw cze 08, 2017 18:18

Witam

Koledzy poszukuję urządzenia które po otrzymaniu impulsu że ktoś jest w pobliżu odtworzy dzwięk, to dokładnie ma być muzyka. Nie mam szczerze mówiąc pomysłu co zastosować. Może ktoś ma jakieś dobre rozwiązanie?
Pozdrawiam Marek



Post autor: sklep dla Elektryków » teraz

Wyjątkowa promocja
 

Awatar użytkownika
CYRUS
Elektryk zadeklarowany
Elektryk zadeklarowany
Posty: 1236
Rejestracja: pt maja 14, 2004 0:57
Lokalizacja: Warszawa

Re: Odtwarzacz dżwieku

Post autor: CYRUS » śr lip 05, 2017 0:50

Firma RAMAR to produkowała do alarmów.

Awatar użytkownika
Woltazmierz
Elektryk zadeklarowany
Elektryk zadeklarowany
Posty: 3
Rejestracja: sob sie 25, 2018 9:16

Odtwarzacz dżwieku

Post autor: Woltazmierz » sob sie 25, 2018 9:34

Rozwiązaniem może być zestaw: czujnik ruchu + centralka inteligentnego domu + interfejs do systemu audio. Dla przykladu wzmacniacz Denon mozna zdalnie sterowac z poziomu TCP/IP.

ELPat
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 91
Rejestracja: śr maja 10, 2017 17:46

Odtwarzacz dżwieku

Post autor: ELPat » sob sie 25, 2018 15:51

Można też zrobić zestaw: czujka ruchu+ stycznik który połączy przerwany przewód głośnikowy... ale tutaj trzeba mieć muzykę z innego źródła puszczaną przez głośniki...
Nie biorę odpowiedzialności za to co robisz.

Awatar użytkownika
roberto
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 595
Rejestracja: wt lis 06, 2007 12:17
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Odtwarzacz dżwieku

Post autor: roberto » sob sie 25, 2018 21:24

Na priv wyślę Ci rozwiązanie, które ja mam u siebie w oparciu o moduł komunikacyjny: INT-VMG
roberto

ODPOWIEDZ