Przewód w sieci AS-I

EIB, KNX, LAN, WAN, instalacje alarmowe oraz telefoniczne.
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mania
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 340
Rejestracja: ndz wrz 26, 2004 11:21
Lokalizacja: ,,Pomorze środkowe,,
Kontakt:

Przewód w sieci AS-I

Post autor: mania » śr lis 22, 2006 21:07

Witam kolegów.


Mam pytanie czy dopuszczalne jest łączenie przewodu w sieci AS-I np. w wypadku uszkodzenia. Mam taki przypadek w jednej z maszyn, a słyszałem opinię od jednego kolegi że robić tego nie wolno.
Pozdrawiam Marek



Post autor: sklep dla Elektryków » teraz

Wyjątkowa promocja
 

CKck
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 166
Rejestracja: czw sie 28, 2003 3:02
Lokalizacja: Ścinawa

Przewód w sieci AS-I

Post autor: CKck » śr lis 22, 2006 21:15

Witam!
Sytuacja tego nieraz wymaga.
Łączysz przewody aby usunąc awarię ,a jego wymiane pozostawiasz na inny mozliwy czas podczas postoju linii(maszyny).
Uwierz że to dziala nie tylko w teorii ale i w praktyce, bez zaklóceń sieci.
Pozdrawiam CK

chrisowaty
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 19
Rejestracja: sob wrz 15, 2007 18:27

Re: Przewód w sieci AS-I

Post autor: chrisowaty » sob wrz 29, 2007 20:56

Dokładnie tak jak napisał przedmówca.
Wystarczy zastosować odpowiednie do warunków pracy połączenie. Ja już kilkukrotnie łączyłem w izolowanych puszkach. Niektóre połączenia pracują po kilka lat.

ODPOWIEDZ