Problem z gniazdkiem,
Jeżeli nie jesteś elektrykiem zadaj pytanie tutaj. Dyskusja na innych forach wymaga odpowiedniego przygotowania zawodowego. Zalecenie aby wezwać Elektryka z uprawnieniami zawsze wynika z troski o Twoje bezpieczeństwo. Jeżeli nie rozumiesz tego co robisz - nie ryzykuj życia!
-
- Rozmówca
Problem z gniazdkiem,
https://www.google.com/search?q=routery ... 80&bih=939
Nie sądzę żeby można znaleźć coś na 230V tutaj...
Problem z gniazdkiem,
Autorze tematu: wtyczka raczej wypada od drgań budynku, lub słabego styku blaszek w gnieździe. Raczej od przepięcia nie wyskakuje z gniazda, a nawet jeśli, to powinien wyłączyć się bezpiecznik.
W takiej sytuacji można: wymienić gniazdo na nowe, wymienić wtyczkę routera na nową lub delikatnie zgiąć "bolce" do siebie lub rozegiąć. Tylko to już kolego na własną odpowiedzialność bo uszkodzić wtyczkę jest bardzo prosto

Problem z gniazdkiem,

To już bardziej prawdopodobne.
No właśnie, poprosiłem autora ale do tej pory milczy. Proponuję więc dalszą dyskusję zawiesić na boncie do czasu kiedy autor raczy zabrać głos.
Karta Ratownicza
Problem z gniazdkiem,
A skąd wiesz gdzie mieszka autor? Może przy linii kolejowej, może przy przystanku autobusowym, a może pomimo tego, że jest grudzień to utwardzają u niego teren pod kostkę brukową?
Miałem taki przypadek, że u klientki luzowały się śruby na bezpiecznikach. Co kilka miesięcy. Mieszkała koło przystanku autobusowego. Jak przeniesiono przystanek kilkanaście metrów dalej, to problem ustał. (Nie, nie przeniesiono przystanku z jej powodu tylko przebudowano akurat cały chodnik)
Problem z gniazdkiem,
Szanowny Kolego. Daruj sobie wycieczki ad personam. Wyraziłem swoje zdziwienie, że elektryk za którego się uważasz twierdzi, że drgania powodują wypadanie wtyczki natomiast nie powodują pękania szyb, ścian. Wg Twojej teorii to pralka czy lodówka również powinny spacerować po mieszkaniu. A czy czasem szklanki i kieliszki nie dzwonią?
Karta Ratownicza