ProtonMobile dla systemu Android

Oprogramowanie CAD oraz obliczeniowe dla elektryki. Programowanie sterowników oraz systemy SCADA.
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
ODPOWIEDZ

Co sądzisz o ProtonMobile?

Bardzo dobry pomysł, pracujcie nad rozszerzeniem funkcjonalności
51
71%
Obliczenia w telefonie to zabawa a nie narzędzie
6
8%
Nie mam smartfona/tabletu z androidem, mam Windows Phone
5
7%
Nie mam smartfona/tabletu z androidem, mam iPhona
5
7%
Nie mam smartfona/tabletu - nie mam zdania
5
7%
 
Liczba głosów: 72

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 900
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » pt lis 02, 2012 19:43

Witam,

Zamieszczam pierwszą wersję programu w wersji dla Androida. Zachęcam do konstruktywnej dyskusji na temat ProtonMobile. Opis programu dostępny jest z menu górnego w Informacje / Programy, czyli tutaj...
Obrazek


Aby zainstalować program zeskanuj poniższy kod telefonem
qrcode.jpg
Program dostępny już jest w Google Play
google-play.jpg
[/url]

Pozdrawiam,
Jacek.


Lista rzeczy do zrobienia w kolejnych wersjach (zgłoszone przez użytkowników):
1. dobór przekroju przewodu na dopuszczalny spadek napięcia
2. dobór zabezpieczenia w celu zapewnienia skutecznej ochrony przeciwporażeniowej
3. obliczanie liczby punktów pomiaru oświetlenia ogólnego po podaniu wymiarów pomieszczenia (dodano od wersji 3.03)
4. zastosować współczynnik 2/3 w obliczeniach SWZ (dodano od wersji 3.03)
5. dobór zabezpieczeń silników - coś jak "suwak"
6. zamiast obliczać przekrój przewodu na podstawie zmierzonej średnicy, można na odwrót i mamy dobór dławnicy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...



Post autor: sklep dla Elektryków » teraz

Wyjątkowa promocja
 

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 900
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla Androida - już działa

Post autor: EnergoTools » śr lis 07, 2012 11:05

Witam,

Dziękuję za wszystkie uwagi oraz sugestie nowych funkcji i proszę o więcej. Od dzisiaj dostępna jest nowa wersja 3.01.

Zmiany:
- nowa funkcjonalność w części Pomiary: sprawdzenie SWZ w układach TN
- nowe zasoby dotyczące przeliczeń rezystancji w zależności od temperatury

Zachęcam wszystkich posiadaczy telefonów z androidem do zainstalowania naszego programu. Wszystkich pozostałych namawiam, np. przy przedłużaniu umowy, na wybór odpowiedniego telefonu.

Pozdrawiam,
Jacek.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...

fido
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 16
Rejestracja: ndz paź 26, 2008 21:57
Lokalizacja: Kalisz

Re: ProtonMobile dla Androida - już działa

Post autor: fido » śr lis 07, 2012 13:08

Wydaje mi się że fajną funkcją byłoby przynajmniej jak dla mnie przy pomiarze natężenia oświetlenia móc w programie podać długość i szerokość pomieszczenia a program by wyświetlał ile punktów pomiarowych należy wykonać, tak jak to mam miejsce w programie Foton. Tak w ogóle program rewelacja tak dalej.

Dlaczego nie mogę pobrać na telefon programu ładuje się tylko strona

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 900
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla Androida - już działa

Post autor: EnergoTools » śr lis 07, 2012 13:56

Witam,
fido pisze:Wydaje mi się że fajną funkcją byłoby przynajmniej jak dla mnie przy pomiarze natężenia oświetlenia móc w programie podać długość i szerokość pomieszczenia a program by wyświetlał ile punktów pomiarowych należy wykonać
Dziękuję za tę propozycję, dopisuję do listy rzeczy do wykonania. Tak swoją drogę takie obliczenia można również wykonywać programem PROTON+.
fido pisze:Dlaczego nie mogę pobrać na telefon programu ładuje się tylko strona
Aby pobrać należy wejść na podany adres telefonem z systemem android. Wejście z komputera powoduje przekierowanie na stronę opisu programu.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...

fido
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 16
Rejestracja: ndz paź 26, 2008 21:57
Lokalizacja: Kalisz

Re: ProtonMobile dla Androida - już działa

Post autor: fido » śr lis 07, 2012 15:03

EnergoTools pisze: takie obliczenia można również wykonywać programem PROTON+.

Aby pobrać należy wejść na podany adres telefonem z systemem android. Wejście z komputera powoduje przekierowanie na stronę opisu programu.
Tak ale nie zawsze ma się kompa pod ręką tylko sam miernik i wówczas by można za pomocą telefonu przeliczyć ilość punktów i zrobić pomiary.

Program już pobrany z linku bezpośredniego telefonem też się nie dało przechodził do strony opisu

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 900
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » śr lis 07, 2012 15:08

Zmieniłem to przekierowanie, tak że wejście na stronę http://proton.ise.pl/m zawsze wyświetli link do programu. Jestem w trakcie dodawania do Google Play i nie będzie problemów technicznych z pobieraniem.

Pozdrawiam,
Jacek.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...

radari
Czytelnik
Czytelnik
Posty: 1
Rejestracja: sob mar 13, 2010 11:56

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: radari » śr lis 07, 2012 16:58

Witam!
To ja może podrzucę pomysł na wprowadzenie tabeli z oznaczeniami przewodów.

Pozdrawiam
Karol

1939
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 44
Rejestracja: śr cze 18, 2008 8:07
Lokalizacja: Kielce

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: 1939 » śr lis 07, 2012 17:26

Witam.
Bardzo dziękuję.
Moja wiedza nie pozwoli zainstalować programu na telefonie.
Posiadam telefon SAMSUNG. PLAY Multimedia Playnet.
Dziękuję z poważaniem.

ReMi
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 29
Rejestracja: czw sty 18, 2007 9:41
Lokalizacja: Pomorze

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: ReMi » śr lis 07, 2012 19:51

Witam kolegów,

program bardzo fajny i przydatny.
Sugerowałbym przy obliczaniu SWZ uwzględnić współczynnik 2/3 zgodnie z PN-HD 60364-6:2008: Sprawdzanie.

A tak poza tym to tak trzymać ;). Udostępnić pełną (finalną) wersję dla użytkowników Proton+ i myślę, że wszyscy będą zadowoleni ;).
POZDRAWIAM
REMI

slawson6
Czytelnik
Czytelnik
Posty: 2
Rejestracja: sob wrz 26, 2009 18:37
Lokalizacja: Wrocław

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: slawson6 » czw lis 08, 2012 9:34

Witam,

Czy powstanie wersja na iPhone?

pzdr

ODPOWIEDZ