ProtonMobile dla systemu Android

Oprogramowanie CAD oraz obliczeniowe dla elektryki. Programowanie sterowników oraz systemy SCADA.
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem

Co sądzisz o ProtonMobile?

Bardzo dobry pomysł, pracujcie nad rozszerzeniem funkcjonalności
51
71%
Obliczenia w telefonie to zabawa a nie narzędzie
6
8%
Nie mam smartfona/tabletu z androidem, mam Windows Phone
5
7%
Nie mam smartfona/tabletu z androidem, mam iPhona
5
7%
Nie mam smartfona/tabletu - nie mam zdania
5
7%
 
Liczba głosów: 72

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 900
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » czw lis 08, 2012 12:05

Witam,
slawson6 pisze:Czy powstanie wersja na iPhone?
Nie potwierdzam, nie zaprzeczam. Taką samą odpowiedź mam dla użytkowników Windows Phone, ale jesteśmy otwarci :)

Pozdrawiam,
Jacek.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...



Post autor: sklep dla Elektryków » teraz

Wyjątkowa promocja
 

3rg2
Czytelnik
Czytelnik
Posty: 1
Rejestracja: sob lut 13, 2010 11:41

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: 3rg2 » czw lis 08, 2012 20:14

Witam, jestem bardzo zadowolony z pojawienia się programu. Moim zdaniem ciekawą funkcją było by dodawanie zabezpieczeń z protona+. Będąc na pomiarach i nie posiadając kompa mógłbym sprawdzić w każdej chwili jak bym nie był pewny.

Karol3414
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 16
Rejestracja: wt lip 18, 2006 8:32
Lokalizacja: Przygodzice

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: Karol3414 » pt lis 09, 2012 10:00

A może by tak coś o zabezpieczaniu silników. Przedstawiciele zarzucają nas tymi suwakami. Może więc taka funkcjonalność byłaby przydatna.
Jeszcze jedna rzecz, zamiast obliczać przekrój przewodu na podstawie zmierzonej średnicy, może lepiej na odwrót i mamy dobór dławnicy.

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 900
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » sob lis 10, 2012 20:16

Witam,
1939 pisze:Moja wiedza nie pozwoli zainstalować programu na telefonie. Posiadam telefon SAMSUNG. PLAY Multimedia Playnet. Dziękuję z poważaniem.
Od dzisiaj program jest dostępny w Google Play, czyli serwisie skąd "normalnie" instaluje się dodatkowe programy na androida.
Dokładny adres to: https://play.google.com/store/apps/deta ... ols.proton
Można też w wyszukiwarce google play wpisać ProtonMobile lub "ise.pl"

Pozdrawiam,
Jacek.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...

KAKUSGH
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 45
Rejestracja: śr kwie 07, 2004 12:00
Lokalizacja: Rożnowice

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: KAKUSGH » pn lis 12, 2012 22:28

Programik fajny - jak poprzednie. Może nie niezbędny ale czasami pomocny. Co do sondy to brakuje mi opcji "do bani" czy coś takiego tak dla zachowania możliwości glosowania dla przeciwników

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 900
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » ndz lis 18, 2012 17:18

Opublikowałem wersję 3.03

Dodano m.innymi obliczenia obwodów prądu przemiennego. Funkcjonalność pozwala na dobranie przekroju przewodu ze względu na dopuszczalne obciążenie długotrwałe, oraz obliczenie spadku napięcia.

Dodano obliczanie minimalnej liczby punktów pomiarowych przy pomiarach oświetlenia ogólnego.

Dziękuję za dotychczasowe opinie oraz propozycję. Zachęcam do dalszych, ponieważ to jest obecnie podstawowym motywatorem do dalszego rozwijania aplikacji :)

Pozdrawiam,
Jacek.

PS: Aby uaktualnić program wystarczy:
Włączyć internet powinno pojawić się info o aktualizacjach, należy potwierdzić instalację i już.
Można też Uruchomić aplikację "Sklep Google", pod przyciskiem Menu wybrać Moje aplikacje...
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...

mikusf
Czytelnik
Czytelnik
Posty: 1
Rejestracja: wt mar 18, 2008 9:15
Lokalizacja: Rybnik

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: mikusf » sob sty 05, 2013 10:29

Witam, Swietny program . mam tylko jedno pytanie . Pisze ze okres probny tej wersji zakonczyl sie. Rozumiem ze trzeba go opłacic i tutaj nie bardzo wiem co i gdzie mam oplacic . Bede wdzieczny za podpowiedz

Awatar użytkownika
dresio
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 80
Rejestracja: pt sie 05, 2005 8:39
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: dresio » czw sty 10, 2013 10:33

Chciałbym się dowiedzieć, czy rozwijany ProtonMobile będzie w przyszłości bezpłatnym programem, czy będzie pobierana opłata za użytkowanie?
Do or do not. There is no try.

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 900
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » pt sty 18, 2013 7:12

Witam,

Właśnie dodałem "nową" wersję programu. Niestety w tej wersji funkcjonalność jest bez zmian, ale wydłużony został czas wersji testowej.

Program będzie bezpłatny, to znaczy będzie go można za darmo skopiować z Google Play i używać. Jednak część bardziej zaawansowanych funkcji będzie niedostępna w wersji bezpłatnej. Pełna wersja będzie działać po pobraniu licencji. Aby pobrać licencję należy na zakładce "O programie" wybrać menu i opcję "Licencja".

Ponieważ nie jestem w stanie "wymyślić" wszystkich przydatnych funkcjonalności, dlatego poza ramową, zaplanowaną funkcjonalnością, funkcje dodatkowe to sugestie użytkowników. Dziękuję za przesłane już propozycję, proszę o więcej.

Ze swojej strony mogę obiecać, że jeżeli ktoś podeśle propozycję funkcji wraz z opisem, pozwalającym dojść do tego jak to powinno działać to otrzyma licencję na cały program. Nie mogę natomiast obiecać terminów zamieszczenia tych funkcji w programie :)

Pozdrawiam,
Jacek

PS: Trudne jest rozwijanie programu tylko dla własnej satysfakcji, a z drugiej strony mam świadomość, że popularnością nie pobijemy Angry Birds, więc jeden czy nawet 3 USD nie pozwoli na normalny rozwój. Dlatego ProtonMobile to obecnie dodatek do innych naszych usług.

PS2: Ostatnio dodana wersja to 3.05 - 2013-01-17

PS3: Wersja 3.04 (jaki poprzednie) posiadają błędną informację o numerze wersji 3.01 na zakładce o programie)
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...

moneys
Czytelnik
Czytelnik
Posty: 2
Rejestracja: sob lut 05, 2005 14:04
Lokalizacja: Gdańsk

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: moneys » sob sty 26, 2013 13:50

Ja sobie uaktualniłem a i tak mi pisze że okres próbny tej wersji został zakończony

ODPOWIEDZ