ProtonMobile dla systemu Android

Oprogramowanie CAD oraz obliczeniowe dla elektryki. Programowanie sterowników oraz systemy SCADA.
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem

Co sądzisz o ProtonMobile?

Bardzo dobry pomysł, pracujcie nad rozszerzeniem funkcjonalności
51
71%
Obliczenia w telefonie to zabawa a nie narzędzie
6
8%
Nie mam smartfona/tabletu z androidem, mam Windows Phone
5
7%
Nie mam smartfona/tabletu z androidem, mam iPhona
5
7%
Nie mam smartfona/tabletu - nie mam zdania
5
7%
 
Liczba głosów: 72

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 904
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » sob sty 26, 2013 16:22

Witam,
moneys pisze:Ja sobie uaktualniłem a i tak mi pisze że okres próbny tej wersji został zakończony
Mój błąd, jest wersja 3.06 i powinno być ok.
Teraz czas zabrać się za nową funkcjonalność.
Pozdrawiam,
Jacek.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...



Post autor: sklep dla Elektryków » teraz

Solidne mierniki w najlepszej cenie
 

el-engineer
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 44
Rejestracja: pn sie 31, 2009 23:04
Lokalizacja: Exeter

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: el-engineer » pn sty 28, 2013 20:05

Witam

Jedna z propozycji ?

Graficze zwymiarowanie stref w lazienkach zawierających wannę lub prysznic. To samo dla swimming pools

Pozdrawiam

Darek

oles
Czytelnik
Czytelnik
Posty: 1
Rejestracja: wt lut 05, 2013 13:28

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: oles » wt lut 05, 2013 13:35

witam

Czy jest szansa na umieszczenie innych charakterystyk zabezpieczeń, teraz dostępne tylko 4 (może wersja płatna to ma)?; jeśli chodzi o tzw. 'codzienność' w pomiarach to jest to dosyć ubogo;

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 904
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » wt lut 12, 2013 8:40

Witam,

W pełnej wersji jest tyle samo typów charakterystyk zabezpieczeń, ale postaram się dodać w nowej wersji kilka nowych.

Pozdrawiam,
Jacek.

PS: Patrz wątek - Dobór kabla
Wymagane javascript.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 904
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » śr mar 13, 2013 13:37

Witam,

Udostępniam nową wersję 3.08. W tej wersji możliwa jest korekta zaproponowanej wartości przekroju przewodu.

Obecnie określając liczbę faz, parametry obciążenia i sposób ułożenia możemy dobrać przewód lub kabel ze względu na obciążalność długotrwałą.

Podając długość możemy dodatkowo określić spadek napięcia.

Zastanawiam się nad kolejnym krokiem obliczeń. Jeżeli dodam możliwość określenia parametrów zasilania np. typ transformatora lub poprzez określenie wartości X oraz R źródła, można wówczas policzyć pętlę zwarcia i dobrać zabezpieczenie.

Pozdrawiam,
Jacek.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...

Awatar użytkownika
piotrp
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 905
Rejestracja: wt sie 02, 2005 13:49
Lokalizacja: Ostrołęka

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: piotrp » śr mar 13, 2013 21:23

Witam
Coraz lepiej, a jak długo działa wersja testowa ?
Pozdrawiam Piotrek

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 904
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » pt mar 15, 2013 14:22

Witam,

Obecnie - aktualna wersja działa w pełnej wersji.
Jeżeli program zgłasza, że należy zaaktualizować to po instalacji znowu będzie działać w wersji pełnej.
Plan jest taki, aby bardziej zaawansowane funkcje wymagały pobrania licencji z ise.pl, ale na razie nie ma takiego ograniczenia.

Pozdrawiam,
Jacek.
PS: Nadal chętnie "przyjmę" propozycję nowych funkcji / obliczeń. Mam na myśli te wszystkie obliczenia, które mamy przygotowane np. w Excelu czy innej formie. Może jakaś ściąga lub inna zakładka z wzorami. Warto by było to mieć zawsze pod ręką.
Jeżeli ktoś podeśle ciekawą rzecz i ją wykorzystamy, to otrzyma licencję na stałe.

Awatar użytkownika
warlock76
Jestem Elektrykiem
Jestem Elektrykiem
Posty: 28
Rejestracja: sob kwie 24, 2010 10:19
Lokalizacja: Lidzbark Warminski

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: warlock76 » pn mar 25, 2013 17:50

Czy ProtonMobile będzie na Blackberry?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 904
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » pn mar 25, 2013 18:54

Witam,

Myślę, że na razie nie. Nie napiszę, że w Polsce Balckberry to system niszowy, ale obecnie rozwijamy tylko wersję na androida.

Pozdrawiam,
Jacek.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...

szczepan_k
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 3
Rejestracja: czw kwie 04, 2013 22:18

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: szczepan_k » czw kwie 04, 2013 22:23

Dobry wieczór.
A co z wersją na Symbiana?? dla przykładu nokia N8??
wyczytałem ze kiedys taka była koncepcja??
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ