ProtonMobile dla systemu Android

Oprogramowanie CAD oraz obliczeniowe dla elektryki. Programowanie sterowników oraz systemy SCADA.
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
ODPOWIEDZ

Co sądzisz o ProtonMobile?

Bardzo dobry pomysł, pracujcie nad rozszerzeniem funkcjonalności
51
71%
Obliczenia w telefonie to zabawa a nie narzędzie
6
8%
Nie mam smartfona/tabletu z androidem, mam Windows Phone
5
7%
Nie mam smartfona/tabletu z androidem, mam iPhona
5
7%
Nie mam smartfona/tabletu - nie mam zdania
5
7%
 
Liczba głosów: 72

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 896
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » ndz wrz 01, 2013 7:10

Witam,
nadal 0 (zero) złotych
decom pisze:Jaki jest koszt samej subskrypcji ProtonMobile na system android?

Pozdrawiam,
Jacek.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...



Post autor: sklep dla Elektryków » teraz

Wyjątkowa promocja
 

dupersztangiel
Czytelnik
Czytelnik
Posty: 1
Rejestracja: sob lis 20, 2010 7:14

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: dupersztangiel » sob wrz 14, 2013 6:59

Witam.
Wersja 3.21, kod ważny.
Zakładka "POMIARY" komunikaty:
"Nie można dodać ... -funkcja nie gotowa!"
i
"Nie można edytować... -funkcja nie gotowa!"?:(
Pozdrawiam Janusz.

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 896
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » pn wrz 16, 2013 6:46

Witam,
dupersztangiel pisze:Zakładka "POMIARY" komunikaty: "Nie można dodać ... -funkcja nie gotowa!"
Komunikat to efekt przygotowania do zmian w tej funkcjonalności. Proszę o kilka dni na uzupełnienie.

Pozdrawiam,
Jacek.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 896
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » pt paź 18, 2013 13:38

Witam,

Właśnie opublikowałem nową wersję programu ProtonMobile 3.26 w Google Play. Aktualizacja będzie dostępna "do kilka godzin". W tej wersji dostępne są nowe funkcje w zakładce Pomiary. Istnieje możliwość wykorzystania programu do zapisywania wyników pomiarów a następnie przesłania ich do komputera w celu opracowania graficznego i wydrukowania protokołu.

Aby zobaczyć jak to działa zapraszam do działu szkolenia na krótki film
Kliknij aby zobaczyć film.
http://ise.pl/index.php?option=com_k2&v ... ideoAnchor

Pozdrawiam,
Jacek.

PS: Dziękuję za przesłane propozycje rozwoju programu i tradycyjnie proszę o następne.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...

Awatar użytkownika
dresio
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 80
Rejestracja: pt sie 05, 2005 8:39
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: dresio » wt paź 22, 2013 7:56

Aplikacja zajmuje już trosze tj. 2.48MB, w związku z czym czy jest możliwość włączenia funkcji wyboru miejsca instalacji. U mnie np. mało pamięci w telefonie.

Jakby co podaje tut.:
W pliku Manifest.xml trzeba dopisać:
android:installLocation="auto"

Powinno wyglądac tak:
<manifest xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
android:installLocation="auto"
... >
Do or do not. There is no try.

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 896
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » pt paź 25, 2013 9:48

Witam,
dresio pisze:Aplikacja zajmuje już trosze tj. 2.48MB, w związku z czym czy jest możliwość włączenia funkcji wyboru miejsca instalacji. U mnie np. mało pamięci w telefonie.
Kolejne wydanie będzie można zainstalować również na karcie SD.
Pozdrawiam,
Jacek.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...

Awatar użytkownika
EnergoTools
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 896
Rejestracja: sob kwie 03, 1999 14:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: ProtonMobile dla systemu Android

Post autor: EnergoTools » wt gru 15, 2015 12:17

Witam,

Pracujmy nad nowym wydaniem programu w wersji lepiej przystosowanej do nowych telefonów i trendów w obsłudze. Będzie się to wiązało z minimalnym wymaganiem dla systemu Android. Zdecydowaliśmy, że wersja 3.0 to jest niezbędne minimum.

Taka zmiana wiąże się z dużą przebudową programu, dlatego możliwe jest również dodanie wielu nowych funkcji.

Oczywiście cały czas otrzymujemy nowe propozycje, np. obliczenia w obwodach prądu stałego w celu dobrania przewodów do fotowoltaiki, ale zachęcam do podzielenia się swoimi pomysłami na nowe funkcje dla programu ProtonMobile.

z poważaniem,
Jacek.
Jacek Gońka (Admin)
EnergoTools jest operatorem ISE.pl - aby być Elektrykiem oraz Eltarg.PL - rynek elektrotechniki
Więcej informacji o mnie...

ODPOWIEDZ