Znaleziono 1967 wyników
Wyszukiwanie zaawansowane
- autor: Simcode
- pt sty 22, 2021 23:20
- Forum: Dyskusje o elektryce, elektrykach i nie tylko
- Temat: Wymuszenie projektu w ramach oferty
- Odpowiedzi: 5
- Odsłony: 702
Ale tak działa cała POlska Ale tylko durnie w tym uczestniczą . Można się naciąć raz , może dwa, ale potem musi nadejść otrzeźwienie. Wielokrotnie uczestniczyłem w takich pokazach . Zawsze jak dochodziło do papierów żądałem potwierdzenia. albo rezygnowałem z tych "baletów " . Oczywiście rezygnacja ...
- pn sty 18, 2021 20:55
- Forum: Normy, przepisy, prawo
- Temat: Świadectwa kwalifikacyjne - przedłużenie z powodu pandemii?
- Odsłony: 2142
Mając na uwadze nadal trwający stan epidemii, Prezes URE proponuje dalsze przedłużenie ww. terminów. Intencją Prezesa URE jest, aby: Już pisałem wcześniej prezes nie ma żadnej mocy prawnej, to jego pobożne rzeczenie . Rozporządzenie i tylko . U mnie dawniej bywało; jak pracowałem u kogoś to często ...
- ndz sty 17, 2021 10:40
Tak tylko ja pracuje w zakładzie i zakład powinien mnie wysłać nie wiem czy mogę pracować Dwie oddzielne sprawy. Zakład pracy nie może zatrudniać pracownika na stanowisku gdzie potrzeba świadectw kwalifikacyjnych a których nie ma lub są nie ważne. Druga sprawa to przedłużenie tych świadectw . Leży ...
- sob sty 16, 2021 21:04
zostały przedłużone do 31 06 2021 zgodnie z propozycją prezesa URE czy już są nieważne Powiem szczerze że nie słyszałem o takim wydłużeniu ja swoje prolongowałem parę miesięcy temu. Więc jaki problem zadzwonić do miejsca gdzie chcesz to zrobić jak się to teraz odbywa. Po za tym propozycja prezesa U...
- wt sty 12, 2021 21:41
- Temat: Norma w rozporządzeniu PN IEC 60364-5-523
- Odpowiedzi: 7
- Odsłony: 3279
Myślę że PKN znajduje się na drabinie ważności nieco niżej jak ministerstwo. To tak teoretycznie. Daję przyklad; W Rozporządzeniu o warunkach technicznych budynków mamy jasno napisane że jedynym uziemieniem budynku jest uziemienie fundamentowe , a w inetrpretacji ministerialnej tej samej co wydała ...