Szlaban wjazdowy na pilota

Projektowanie, budowa i eksploatacja urządzeń, maszyn, sieci i instalacji elektroenergetycznych.
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
ODPOWIEDZ
krysztof69
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 6
Rejestracja: śr lut 25, 2015 20:42

Szlaban wjazdowy na pilota

Post autor: krysztof69 » ndz paź 07, 2018 15:38

Witam .Szukam i szukam i nic nie moge znalesc .Mianowicie chodzi mi o wylacznik kluczowy . Szlaban ogolnie jest na pilota ale chcialbym tak zrobic by moc w dzien otworzyc brame i zablokowac tym wylacznikiem kluczowym aby poprostu piloty nie dzialaly i osoby posiadajace piloty nie mogly otwierac , zamykac ,czy zda to egzamin ? Moze ktos przerabial ten temat i wie co z czym sie je :) Przepraszam za brak polskich znakow. Pozdrawiam



Post autor: sklep dla Elektryków » teraz

 

p0inT
Elektryk zadeklarowany
Elektryk zadeklarowany
Posty: 13
Rejestracja: czw lut 22, 2018 11:19

Szlaban wjazdowy na pilota

Post autor: p0inT » wt paź 09, 2018 8:51

Cześć.
Mogę Ci pomóc, jednakże musisz podać markę i model szlabanu. Zobaczymy, co się da z tym zrobić.
I tak na tą chwilę jedyną opcją, jaka wydaje mi się do zrealizowania Twoich wymagań jest posiadanie (zakupienie) zewnętrznego odbiornika radiowego do szlabanu. Mam obawy, że tych zintegrowanych na płycie nie da się w ten sposób wysterować. A takie radio dodatkowe można zasilić przez przekaźnik, dzięki któremu wyłączał byś możliwość otwierania szlabanu za pomocą pilotów. Wyłączone radio - nie działają piloty.

Bogdankiz
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 470
Rejestracja: śr lut 18, 2004 22:42
Lokalizacja: Pomorze

Szlaban wjazdowy na pilota

Post autor: Bogdankiz » wt paź 09, 2018 14:49

Hi

Czy do szlabanu jest doprowadzony przewód sterowniczy (oprócz zasilania) ?
Pozdrawiam Bogdan :)

ODPOWIEDZ