Szafa sterownicza - jakośc wykonania

Aby zamieścić swoje zdjęcie, proszę przesłać je na adres info@ise.pl........ wraz z odpowiednim komentarzem.
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
ODPOWIEDZ
los_sandalos
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 31
Rejestracja: czw wrz 23, 2004 21:01
Lokalizacja: Poznań

Szafa sterownicza - jakośc wykonania

Post autor: los_sandalos » czw sie 11, 2005 19:57

Przeglądając internet natknęłem się na pewną stronę firmy handlującej zwłaszcza falownikami oraz wykonujacymi szafy sterownicze.

Jakie macie odczucia patrząc na tak wykonaną szafę - mi szczerze mówiąc ręcę opadają.

Z wiadomych wzgledów nie podaję nazwy firmy chwalącej się takim wykonaniem.
Załączniki
Szafa_sterownicza.jpg
Szafa_sterownicza.jpg (19.49 KiB) Przejrzano 37114 razy



Post autor: sklep dla Elektryków » teraz

Wyjątkowa promocja
 

Awatar użytkownika
EDI
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 3501
Rejestracja: czw lip 24, 2003 6:31
Lokalizacja: Gryfino

Szafa sterownicza

Post autor: EDI » czw sie 11, 2005 20:49

Witam!
los_sandalos pisze: Jakie macie odczucia patrząc na tak wykonaną szafę - mi szczerze mówiąc ręcę opadają.

-Mnie nic nie opada, (nie mam też pełnego zwisu), bo nie raz miałem okazję zwracać uwagę, szanownym komisjom przy odbiorze, że coś mi się nie podoba, ale zawsze przeważały argumenty typu: "To ma działać i to pewnie działać, a nie idzie na wystawę."
P.S.
-Być może jestem elektromonterem "starej szkoły", bo praktykę odbywałem w "Elektromontażu " w Lublinie.
-Odrutowania rozdzielnic uczyłem się na początku lat siedemdziesiątych, wówczas nie było takiej techniki, ale wiele uwagi poświęcało się estetyce wykonania i przejrzystości układu.
-Teraz to wyższa szkoła jazdy i trudno wyrobić się z tymi zakrętami. :lol:
-Pozdrawiam!
Edward W. (EDI)

los_sandalos
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 31
Rejestracja: czw wrz 23, 2004 21:01
Lokalizacja: Poznań

Szafa sterownicza

Post autor: los_sandalos » czw sie 11, 2005 21:05

No w sumie to ja sie dopiero uczę składać szafy ale przyznam, że mi ręce opadły. Chodzi o to, że firma się reklamuje tą fotką.

Dla porównania zamieszczę fotki jednej z szaf jakie ostatnio popełniłem. Szafa na fotkach nie jest jeszcze wykończona ale przyznacie, że rozplanowanie, prowadzenie przewodów i dobór elementów jest chyba "odrobinę" lepszy. Nie mam na celu tu się chwalić ale daje tylko dla porównania!
Załączniki
Szafa_sterownicza_drzwi.jpg
Szafa_sterownicza_drzwi.jpg (17.23 KiB) Przejrzano 36654 razy
Szafa_sterownicza_moja.jpg
Szafa_sterownicza_moja.jpg (29.01 KiB) Przejrzano 36782 razy

Awatar użytkownika
EDI
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 3501
Rejestracja: czw lip 24, 2003 6:31
Lokalizacja: Gryfino

Szafa sterownicza - jakośc wykonania

Post autor: EDI » czw sie 11, 2005 22:03

Witam!
-Ucz się tak dalej, bo to dobra, nowa szkoła odrutowywania.
P.S.
Twoja robota mi się nawet podoba. :wink:
-Pozdrawiam!
Edward W. (EDI)

petrof
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 20
Rejestracja: pt sie 01, 2003 15:21
Lokalizacja: Lublin

Szafa sterownicza - jakośc wykonania

Post autor: petrof » pt sie 12, 2005 10:24

Witam wszystkich. W pierwszych słowach dziekuje kol. Ediemu za pochwałę skierowaną w strone Elektromontażu.Jakość jest dalej zachowana.Powyższe szafy robią firmy krzak mieszczące się po garażasz lub innych dziwnych miejscach. Ale z drugiej strony nie ma co się dziwić każdy chce żyć. Pozdrowienia[/b]

los_sandalos
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 31
Rejestracja: czw wrz 23, 2004 21:01
Lokalizacja: Poznań

Szafa sterownicza - jakośc wykonania

Post autor: los_sandalos » pt sie 12, 2005 10:49

Dziękuję bardzo za miłe słowa od kolegi Ediego!

Widzę, że admin lub moderator zmienił moje posty tak, że obrazki są znacznie mniejsze. Dla chętnych podaję linki pod którymi można obejrzeć fotki w trochę większym rozmiarze:
http://inu.republika.pl/szafa_sterownicza.jpg
http://inu.republika.pl/moja.jpg
http://inu.republika.pl/drzwi.jpg

abmeiz
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 29
Rejestracja: śr sie 20, 2003 19:40
Lokalizacja: Opole

Szafa sterownicza - jakośc wykonania

Post autor: abmeiz » pt sie 12, 2005 18:19

przepraszam że się wtrącę , czarna magia potrzebny był by schemat na
drzwtach w tej wnęce oraz opisy ( adresy ) na przewodach i przekażnikach . ( robiłem kiedyś na nastawni GSZ długiej na 10 mb ,głównie chodzi o czas usunięcia awari) pozdrawiam tadek

los_sandalos
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 31
Rejestracja: czw wrz 23, 2004 21:01
Lokalizacja: Poznań

Szafa sterownicza - jakośc wykonania

Post autor: los_sandalos » pt sie 12, 2005 20:17

Moja szafa ma na każdym elemencie opis elementu. Na drzwiach jest kieszeń z dokumentacją (schematami, opisem listw zaciskowych).

Awatar użytkownika
opornik
Ekspert
Ekspert
Posty: 3127
Rejestracja: śr lip 23, 2003 22:01
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Szafa sterownicza - jakośc wykonania

Post autor: opornik » pt sie 12, 2005 21:02

witam Kolegów:)
los_sandalos pisze: Moja szafa ma na każdym elemencie opis elementu. Na drzwiach jest kieszeń z dokumentacją (schematami, opisem listw zaciskowych).

Niektórym podniosę poziom adrenaliny pytając o znak CE na takiej rozdzielni oraz deklaracje zgodności WL??
ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku.
Karta Ratownicza

Awatar użytkownika
gruhaa
Ekspert
Ekspert
Posty: 2255
Rejestracja: ndz lip 27, 2003 12:34

Szafa sterownicza - jakośc wykonania

Post autor: gruhaa » pt sie 12, 2005 21:07

Witam :)
opornik pisze: witam Kolegów:)
los_sandalos pisze:Moja szafa ma na każdym elemencie opis elementu. Na drzwiach jest kieszeń z dokumentacją (schematami, opisem listw zaciskowych).

Niektórym podniosę poziom adrenaliny pytając o znak CE na takiej rozdzielni oraz deklaracje zgodności WL??

No i zaczęło się :D.
A na półprodukty też potrzeba CE? :wink:

ODPOWIEDZ