Układy sieci w publikacji branżowej!

Aby zamieścić swoje zdjęcie, proszę przesłać je na adres info@ise.pl........ wraz z odpowiednim komentarzem.
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
ODPOWIEDZ
DAVICOM
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 104
Rejestracja: wt sty 06, 2009 12:47
Lokalizacja: Sosnowiec

Układy sieci w publikacji branżowej!

Post autor: DAVICOM » czw cze 04, 2009 12:48

Witam
Skan z Elektro.info numer majowy strona 81.
układy.jpg
układy.jpg (28.09 KiB) Przejrzano 4731 razy
Pozdrawiam
Jendrek
______________________________________
A jednak jest postęp, tylko w którym kierunku?



Post autor: sklep dla Elektryków » teraz

Wyjątkowa promocja
 

Awatar użytkownika
elpapiotr
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 2808
Rejestracja: pt sie 26, 2005 20:44
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Układy sieci

Post autor: elpapiotr » czw cze 04, 2009 15:35

Witam.
Dr inż.Piotr Bliski "dał ciała". W opisie/temacie jest prawidłowo.
A i recenzja się nie popisała.
Pozdrawiam.
Paweł Piotr.

Awatar użytkownika
STANCA
Ekspert
Ekspert
Posty: 5756
Rejestracja: ndz lut 20, 2005 20:44
Lokalizacja: gmina Kobierzyce

Re: Układy sieci

Post autor: STANCA » czw cze 04, 2009 15:58

Witam
Autor ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego o do tego dr. Nie uczcie się elektrycy od takich doktorów.

U nas na wsi inaczej TN - S rysują.

W dalszej części powołuje się na PN-EN 60364-6-61, jak by nie wiedział o nowszej.
Fakt ta jest dalej przywołana, ale .........była okazja wspomnieć.

STANCA
"Gdyby ludzie wiedzieli jak rzadko zostają zrozumieni woleli by milczeć"

J. W. von Goethe

Awatar użytkownika
roberto
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 595
Rejestracja: wt lis 06, 2007 12:17
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Układy sieci

Post autor: roberto » pt cze 05, 2009 7:43

No cóż .... - jeżeli dr takie rzeczy piszą ("rysują") to co się dziwić, że mamy społęczeństwo takich "elektryków" ;)
roberto

alfaam
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 227
Rejestracja: ndz lip 27, 2003 20:51
Lokalizacja: Lubliniec

Re: Układy sieci

Post autor: alfaam » pt cze 05, 2009 11:09

czeski błąd

Awatar użytkownika
STANCA
Ekspert
Ekspert
Posty: 5756
Rejestracja: ndz lut 20, 2005 20:44
Lokalizacja: gmina Kobierzyce

Re: Układy sieci

Post autor: STANCA » pt cze 05, 2009 11:47

Witam
Mam wyjaśnienie redaktora prowadzącego elektro info, który napisał, że bład powstał w składzie. Graficy postawili kropki nie tam gdzie trzeba.
Na stronie elektro info ma być dzisiaj sprostowanie.

Sam redaktor w czasie składania pisma był w podróży i nie miał wpływu na to co się stało.

pozdrawiam
STANCA
"Gdyby ludzie wiedzieli jak rzadko zostają zrozumieni woleli by milczeć"

J. W. von Goethe

Awatar użytkownika
Bonius
Ekspert
Ekspert
Posty: 1153
Rejestracja: sob lut 26, 2005 13:27
Lokalizacja: Lublin

Re: Układy sieci

Post autor: Bonius » pt cze 05, 2009 14:30

Witam :)

Wyjaśnienie wyjaśnieniem pozostanie, a jak prawda jest to pewnie się nei dowiemy. Faktem jest, że to niestety nie pierwszy taki czeski błąd tego wydawnictwa.
Pozdrawiam :)
Bonius
"Każde twierdzenie filozofa daje się zbić z taką samą łatwością, z jaką można go dowieść, nie wykluczając powyższego twierdzenia"
Pitagoras (ok. 572 - 497 p.n.e)

mchrapczynski
Rozmówca
Rozmówca
Posty: 417
Rejestracja: pn sty 23, 2006 11:49
Lokalizacja: Oświęcim
Kontakt:

Re: Układy sieci

Post autor: mchrapczynski » sob cze 06, 2009 14:01

Witam,
Żaden czeski błąd tylko brak wiedzy grafików (jest to dla mnie zupełnie usprawiedliwione) oraz niechlujstwo i zaniedbanie korektora testu i redaktora naczelnego który przed drukiem powinien mimo wszystko sprawdzić cały numer.
Pozdrawiam Mariusz

ODPOWIEDZ