Pomoc w atestowaniu elektronarzędzi.
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum "Nie jestem elektrykiem"
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum "Nie jestem elektrykiem"
Pomoc w atestowaniu elektronarzędzi.
Witam, odpłatnie szukam pomocy w atestowaniu elektronarzędzi. Posiadam niewielką firme która świadczy usługi mechaniczne na terenie Holandii. Mój główny zleceniodawca oczekuje by wszystkie nasze elektronarzędzia zostały sprawdzone. (audyt isso) By ograniczyć koszty, zrobiłem uprawnienia eksploatacji oraz wypożyczyłem miernik EazyPat. Do sprawdzenia mam przedłużacze, ładowarki do baterii, lampy, szlifierki kontowe, odkurzacze itp itd. Poszukuje wzoru protokołu badania, najlepiej w języku angielskim i zdalnego szolenia. Pozdrawiam
Jeżeli chcesz być Elektrykiem powinieneś wiedzieć, że Twoim najważniejszym zadaniem
będzie nauka. Poszerzanie swojej wiedzy oraz umiejętności to niezbędne elementy sukcesu w naszej branży.
Bycie specjalistą w danym temacie pozwala osiągnąć satysfakcję, uznanie środowiska oraz lepsze
wynagrodzenie. Zobacz nasze szkolenia...
- ISE.pl
- Ekspert
Re: Pomoc w atestowaniu elektronarzędzi.
Poproś szefa, niech zakupi Ci normę VDE 701-702 i tam masz wszystko.
Człowiek uczy się całe życie i ...
Szef miałby kupić pracownikowi coś, co ma znać? Przecież ma "uprawnienia SEP". Potwierdza to jego wiedzę i kwalifikacje.
Czyli jak powyżej. Pogoń pracownika batem, żeby robił i nie gadał głupio. Ma uprawnienia, ma wiedzę, niech robi.
Dlaczego chcesz biednego szefa naciągać na koszty? On ma lyzyngi, opłaty, zusy srusy i inne wydatki. Tnie koszty na czym się da, akurat tu się dało na pracowniku.
Głupi Papir jest poczebny, a nie jakieś tam pomiary i mierniki. Dyjaks na przedłużaczu się kręci, więc działa i do roboty! Numer miernika jest, więc można oddać.
Szkoda pieniędzy!
Lokalizacja uszkodzeń kabli
Tu masz edytory w j. niemieckim, niestety chyba też nie darmowo, ale jak poszperasz w necie to coś znajdziesz. Niestety, obawiam się też, że ktoś może od Ciebie zażądać świadectwa w zakresie dozoru (co prawda urządzenia to nie obiekty budowlane, ale często zleceniodawcy stosują te same wymagania przy wszelkich pomiarach kończących się protokołem).
[Link jest zablokowany dla Gości. Zaloguj się!]
Człowiek uczy się całe życie i ...
- Luna.Vulpo
- Elektryk zadeklarowany
Nowy88 to ten szef właśnie, więc... ten no