Nowoczesność i historia - porcelanowy pierścień z mosiężnymi zaciskami
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum "Nie jestem elektrykiem"
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum "Nie jestem elektrykiem"
Nowoczesność i historia - porcelanowy pierścień z mosiężnymi zaciskami
Jedna puszka, dwie technologie łączeniowe. Na spodzie puszki porcelanowy pierścień łączeniowy (jako ciekawostka historyczna z przed 60 lat dla młodszych kolegów
)

- Załączniki
-
- P2.JPG (198.5 KiB) Przejrzano 350 razy
Człowiek uczy się całe życie i ...
Jeżeli chcesz być Elektrykiem powinieneś wiedzieć, że Twoim najważniejszym zadaniem
będzie nauka. Poszerzanie swojej wiedzy oraz umiejętności to niezbędne elementy sukcesu w naszej branży.
Bycie specjalistą w danym temacie pozwala osiągnąć satysfakcję, uznanie środowiska oraz lepsze
wynagrodzenie. Zobacz nasze szkolenia...
- ISE.pl
- Ekspert
-
- Rozmówca
Re: Nowoczesność i historia
Elektrykiem który to łączył był zapewne Brajanusz - połączenie tradycji (Janusz) z nowoczesnością (Brajan)
Re: Nowoczesność i historia
A te porcelanowe pierścienie z mosiężnymi zaciskami to całkiem przyzwoita technologia. Niedawno demontowałem starożytną instalację zbudowaną na poniemieckich puszkach rozgałęźnych i wszystkie połączenia były solidnie skręcone, choć jestem pewien, że minęły całe dziesięciolecia od kiedy widziały one wkrętak.
Re: Nowoczesność i historia - porcelanowy pierścień z mosiężnymi zaciskami
Więcej jak 60 lat na pewno , znałem te instalacje poniemieckie ,zero czyli N było chyba czerwone , w latach 70 zmieniono na białe , piszę to może młodzi elektrycy nie wiedzą