Nowoczesność i historia - porcelanowy pierścień z mosiężnymi zaciskami
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum "Nie jestem elektrykiem"
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum "Nie jestem elektrykiem"
Re: Nowoczesność i historia - porcelanowy pierścień z mosiężnymi zaciskami
Witam.
Tutaj mamy inną wersję pierścieni, niestety, został mi fragment.
Elektryk musiał umieć wykonać praidłowe oczka pod te śruby, bo inaczej drut się "rozłaził".
Tutaj mamy inną wersję pierścieni, niestety, został mi fragment.
Elektryk musiał umieć wykonać praidłowe oczka pod te śruby, bo inaczej drut się "rozłaził".
- Załączniki
-
- DSC_4818 kopia.jpg (517.6 KiB) Przejrzano 274 razy
Pozdrawiam.
Paweł Piotr.
Paweł Piotr.
Program CADise powstał, aby tworzenie schematów elektrycznych było proste,
precyzyjne i
nie wymagało wiele czasu. Pobierz wersję demonstracyjną i zobacz jak to
działa...
- ISE.pl
- Ekspert
Szczerze wątpie aby robił to elektryk widząc stan tych przewodów w gumie w oplocie bawełnianym oraz metalową puszką, faktem jednak jest że są jeszcze sprawne(?) instalacje w rurach Bergmana z przewodami o przekroju 1mm² w gumie ale żartem o takim elektryku można napisać że ma wielkie szanse na wybór na Prezydenta

To standard pewnego okresu PRL. Nawiasem mówiąc w tymże okresie instalacje robili elektrycy bo dla innych była to czarna magia. To dziś budowlańcom wydaje się że znają się na wszystkim

Człowiek uczy się całe życie i ...