Operator cyfrowy zmieniony na nowy - bez zmian.
Sprawdzony układ elektryczny zacisków listwy sterującej, napięcie +24VDC (zacisk 'P24') występuje, zarówno między 'P24' i 'CM1' ('24VDC +' i '24VDC GND'), jak i 'P24' i 'FW'. Po załączeniu przełącznika napięcie między 'P24' i 'FW' wynosi 0V, więc obwód jest zamknięty, napięcie do styku dociera.
Co ciekawe, raz, przypadkiem, udało mi się wywołać stan gdzie falownik zaczął reagować na komendę, uruchamiając silnik bez problemu, i działając przez dłuższy czas, choć szczerze mówiąc nie wiem, co go wywołało (wyłączyłem zasilanie falownika, oddaliłem się na jakiś czas, by złapać zasięg i znaleźć PDFa z instrukcją, gdy wróciłem i załączyłem zasilanie to falownik działał jak należy). Dokonałem 10 próbnych rozruchów i zatrzymań, zarówno z operatora cyfrowego, jak i poprzez przełącznik podający napięcie na zacisk 'FW'. Stwierdziłem wtedy, że widocznie "wyłączenie i włączenie" falownika dało jakiś efekt, więc uznałem, iż sprawdzę, co się stanie, gdy zrobię to ponownie. Wyłączyłem, odczekałem 20 minut dla rozładowania kondensatorów, załączyłem ponownie, i powróciłem do punktu wyjścia, falownik nadal nie reaguje na komendę 'Run'.
Szczerze mówiąc, gdyby to było jedno z dwojga (albo operator cyfrowy, albo zaciski), to można by pomyśleć, że falownik jest uszkodzony na poziomie elektroniki (wypalony transoptor albo inny układ, który ma podawać sygnał dalej, do procesora). Ale że to występuje i tu, i tu, a przypuszczam, że operator cyfrowy podaje sygnał do procesora w formie cyfrowej komunikacji, to wygląda mi to na jakiś błąd w samym oprogramowaniu. Niestety w kwestii falowników jestem dość zielony, dopiero się uczę co z czym się je, dlatego też stwierdziłem, że lepiej spytać tutaj, gdzie zapewne wielu z Was na falownikach zęby zjadło, może umyka mi jakaś nietypowa nastawa, jakiś błąd w EEPROMie, albo inna łatwa do usunięcia usterka.
Z góry dziękuję za pomoc, i przepraszam za ewentualne błędy lub niewiedzę, szczególnie za te rażące

EDIT:
Hm, po wejściu w funkcję 'F001', nastawieniu częstotliwości (w moim wypadku 6.00Hz), i wciśnięciu przycisku 'STR', falownik nagle zaczął reagować na komendę 'RUN'! Czyżby chodziło o brak nastawy częstotliwości pracy, przez co falownik nie chciał takowej pracy rozpocząć?
Co ciekawe, to jest aktualnie w trybie zadawania częstotliwości z potencjometru operatora cyfrowego ('A001' = 00), więc czy częstotliwość zadawana z potencjometru nie jest automatycznie ustawiana jako częstotliwość pracy? (już po zapisaniu 'F001' mogę normalnie w trakcie pracy płynnie regulować częstotliwość przy pomocy tego potencjometru, więc raczej falownik powinien już wcześniej 'widzieć' nastawę i móc załączyć wyjście...)