Uprawnienia SEP - Grupa 1 pkt. 12 (magazyny energii)

Regulacje prawne w odróżnieniu od wiedzy technicznej nie zawsze są logiczne. Dyskusja wątpliwości pozwala na poprawną ich interpretację
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum "Nie jestem elektrykiem"
Awatar użytkownika
Rariusz
Rozmówca
Rozmówca

Uprawnienia SEP - Grupa 1 pkt. 12 (magazyny energii)

0
Post autor: Rariusz »

Witam,

W rozporządzeniu w sprawie szczegółowych zasad stwierdzania posiadania kwalifikacji
przez osoby zajmujące się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci mamy punkt dla Grupy 1 punkt 12: "urządzenia umożliwiające magazynowanie energii elektrycznej i jej wprowadzanie do
sieci elektroenergetycznej o mocy wyższej niż 10 kW". Czy ktoś był egzaminowany z podanego
punktu i móglby wsazać zakres materiału?

Pozdrawiam,
Problemów nie ma są tylko rozwiązania - chcieć znaczy móc.

Post Reklama Sklep dla Elektryków » dostępny teraz

Program CADise powstał, aby tworzenie schematów elektrycznych było proste, precyzyjne i nie wymagało wiele czasu. Pobierz wersję demonstracyjną i zobacz jak to działa...
ISE.pl
Ekspert
Ekspert
Fazowiec
Rozmówca
Rozmówca

Re: Uprawnienia SEP - Grupa 1 pkt. 12

0
Post autor: Fazowiec »

Ja w tym roku odnawiałem ale nie było pytań z tego podpunktu i prawdopodobieństwo, że będą, jest chyba bardzo małe, a nawet jeśli będą, to standardowe typu: budowa, zasada działania, podłączenie, na które można z marszu odpowiedzieć.
ODPOWIEDZ