Wymiana instalacji w bloku z wielkiej płyty

Projektowanie, budowa i eksploatacja urządzeń, maszyn, sieci i instalacji elektroenergetycznych
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum "Nie jestem elektrykiem"
Mat1981
Czytelnik
Czytelnik

Wymiana instalacji w bloku z wielkiej płyty

0
Post autor: Mat1981 »

Cześć wszystkim,

Blok w technologii W-70, strop kanałowy. Pierwszy raz robię mieszkanie, Tynk ma grubość 5mm. Są jakieś przeciwskazania, aby nie prowadzić przewodów w kanałach betonowego stropu - sufit (jeżeli są drożne) np. zrobienie przejścia ze ściany na przeciwległą ścianę w pokoju z gniazda do gniazda zamiast bruzdować beton nad oknem?

Post Reklama Sklep dla Elektryków » dostępny teraz

Program CADise powstał, aby tworzenie schematów elektrycznych było proste, precyzyjne i nie wymagało wiele czasu. Pobierz wersję demonstracyjną i zobacz jak to działa...
ISE.pl
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika
elmontjs
Ekspert
Ekspert

Re: Wymiana instalacji w bloku z wielkiej płyty

2
Post autor: elmontjs »

Żeby uzyskać naprawdę fachową poradę, myślę, że powinieneś zapytać na innym forum -budowlanym. Żeby się nie okazało, że zrobisz dziurę do kanału a ktoś posądzi Cię o osłabienie konstrukcji stropu.
Człowiek uczy się całe życie i ...
volta
Rozmówca
Rozmówca

Re: Wymiana instalacji w bloku z wielkiej płyty

1
Post autor: volta »

witam w stropie czyli w kanale jezeli jest drozny mozna smialo prowadzic przewody nie narusza to konstrukcji nosnej ingerencja w zebro stropu moze spowodowac oslabienie sily nosnej stropu w miejscu przekucia rozwiercenia zebra pozdrawiam
ODPOWIEDZ