PE 3 a PE 5

Oprogramowanie CAD oraz obliczeniowe dla elektryki. Programowanie sterowników oraz systemy SCADA.
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piotrg1967
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 276
Rejestracja: ndz lut 12, 2006 20:26
Lokalizacja: Węgorzewo

PE 3 a PE 5

Post autor: piotrg1967 »

Witam.
Pracuję od wielu lat na programie SONEL PE 3. Miałem ściągnięte demo PE 5 i nie podobało mi wiele rzeczy z tego programu. Może to wina DEMO. Chciałbym przejść na PE 5 ( z racji zmiany komputera na x 64) ale nie wiem czy warto zainwestować kolo 600 PLN w tą zamianę.
Czy ktoś z kolegów, posiadający wcześniej PE 3 a obecnie PE 5 mógłby podzielić się wrażeniami z pracy na nowym programie?
"Ceń słowa! Każde może być twoim ostatnim."
S.J. Lec

Post Reklama Sklep dla Elektryków » teraz

Niezależnie, czy prowadzisz własną działalność czy pracujesz na etacie, ciągła edukacja branżowa to podstawa. Bycie specjalistą w danym temacie pozwala osiągnąć satysfakcję, uznanie środowiska oraz lepsze wynagrodzenie. Zacznij od czytania książek...
ISE.pl
Ekspert
Ekspert
Rejestracja:sob kwie 03, 1999
Lokalizacja: Kraków
Awatar użytkownika
elmontjs
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 2475
Rejestracja: pn maja 31, 2010 15:36
Lokalizacja: Trzebinia

Re: PE 3 a PE 5

Post autor: elmontjs »

Ja przeszedłem z PE4 na PE5 ( nie pracowałem na PE3) , ale to tylko kwestia przyzwyczajenia, trochę inny interfejs, kilka nowych udogodnień których trzeba sie nauczyć i tyle. Tak, że po miesiącu pracy będzie OK :) . Program dość intuicyjny choć ma dalej kilka wad , ale jak pobawiłem się wersją demo Protona - też ma wady . Wg mnie to dwa porównywalne programy do protokołowania.
Tragedią było przejście z "Krystyna" na PE :D
Człowiek uczy się całe życie i ...
Torkam
Elektryk Aktywny
Elektryk Aktywny
Posty: 162
Rejestracja: pt gru 11, 2015 22:43
Lokalizacja: Malbork

Re: PE 3 a PE 5

Post autor: Torkam »

Z PE4 na PE5 ... jest ok.
Gorzej było jak miałem przeskoczyć z *.XLS na FOTON ...
Z Proton+ na PE dość trudno ... ponieważ Proton jest intuicyjny (dotyczy starszej wersji jaką miałem), a DASL troszkę namieszał w nazwach i tabelach.
Kłótnia z debilem jest jak zapasy ze świnią w błocie!
Po jakimś czasie dostrzegasz, że świni się to podoba ....
ODPOWIEDZ