Licznik trójfazowy 16EC3rn/1 Pafal dwutaryfowy
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
-
- Rozmówca
Licznik trójfazowy 16EC3rn/1 Pafal dwutaryfowy
Witam,
Czy licznik (w temacie) posiada wyjście umożliwiające sterowanie innym licznikiem zmianą taryfy. Oba liczniki mają pracować jako dwutaryfowe, lecz drugi liczniki wymaga zewnętrznego zegara sterującego.
Dziękuje pozdrawiam
Czy licznik (w temacie) posiada wyjście umożliwiające sterowanie innym licznikiem zmianą taryfy. Oba liczniki mają pracować jako dwutaryfowe, lecz drugi liczniki wymaga zewnętrznego zegara sterującego.
Dziękuje pozdrawiam
Niezależnie, czy prowadzisz własną działalność czy pracujesz na etacie,
ciągła edukacja branżowa to podstawa. Bycie specjalistą w danym temacie pozwala osiągnąć satysfakcję,
uznanie środowiska oraz lepsze wynagrodzenie. Zacznij od czytania książek...
- ISE.pl
- Ekspert
Re: Licznik trójfazowy 16EC3rn/1 Pafal dwutaryfowy
Niestety nie posiada.11tomasz11 pisze:Czy licznik (w temacie) posiada wyjście umożliwiające sterowanie innym licznikiem zmianą taryfy.
Także niestety, ale trzeba ten zewnętrzny zegar doinstalować.11tomasz11 pisze:drugi liczniki wymaga zewnętrznego zegara sterującego.
Czy ktoś może odpowiedzieć : na ile różnych programów (różnych dat i przedziałów czasowych), można zaprogramować zegar sterujący licznikiem trójfazowym 16EC3rn/1 Pafal dwutaryfowym?
Witam. Ja jak mam problem z jakimś licznikiem piszę maila na adres producenta i dostaję odpowiedź.
Ostatnio zmieniony wt lis 01, 2016 9:52 przez EnergoTools, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięcie adresu email
Powód: Usunięcie adresu email
Z głupcem nigdy nie dyskutuj bo najpierw zrówna Cię do swojego poziomu a potem pokona praktyką
Otóż, chodzi o to, ,że nie mam żadnego problemu z tym licznikiem tylko chciałbym wiedzieć na ile różnych dni (różnych dat) do przodu można zaprogramować przełączanie taryfy dziennej i nocnej.
To znaczy nie ja sam, ale uprawniony pracownik zakładu energetycznego.
To znaczy nie ja sam, ale uprawniony pracownik zakładu energetycznego.
Jak pisałem najlepiej wystosować odpowiednie zapytanie do producenta licznika i problem z głowy. Adres jest w poprzednim poście
Z głupcem nigdy nie dyskutuj bo najpierw zrówna Cię do swojego poziomu a potem pokona praktyką