Odtwarzacz dżwieku inicjowany impulsowo
Regulamin forum
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
Na tym forum głos mogą zabierać tylko profesjonaliści! Zadeklaruj, że jesteś Elektrykiem dołączając do Grupy: Elektrycy lub przejdź na forum Nie jestem elektrykiem.
"Grupa Elektrycy" Forum Nie jestem elektrykiem
Odtwarzacz dżwieku inicjowany impulsowo
Witam
Koledzy poszukuję urządzenia które po otrzymaniu impulsu że ktoś jest w pobliżu odtworzy dzwięk, to dokładnie ma być muzyka. Nie mam szczerze mówiąc pomysłu co zastosować. Może ktoś ma jakieś dobre rozwiązanie?
Koledzy poszukuję urządzenia które po otrzymaniu impulsu że ktoś jest w pobliżu odtworzy dzwięk, to dokładnie ma być muzyka. Nie mam szczerze mówiąc pomysłu co zastosować. Może ktoś ma jakieś dobre rozwiązanie?
Pozdrawiam Marek
Niezależnie, czy prowadzisz własną działalność czy pracujesz na etacie,
ciągła edukacja branżowa to podstawa. Bycie specjalistą w danym temacie pozwala osiągnąć satysfakcję,
uznanie środowiska oraz lepsze wynagrodzenie. Zacznij od czytania książek...
- ISE.pl
- Ekspert
Re: Odtwarzacz dżwieku
Firma RAMAR to produkowała do alarmów.
- Woltazmierz
- Elektryk zadeklarowany
Odtwarzacz dżwieku
Rozwiązaniem może być zestaw: czujnik ruchu + centralka inteligentnego domu + interfejs do systemu audio. Dla przykladu wzmacniacz Denon mozna zdalnie sterowac z poziomu TCP/IP.
Odtwarzacz dżwieku
Można też zrobić zestaw: czujka ruchu+ stycznik który połączy przerwany przewód głośnikowy... ale tutaj trzeba mieć muzykę z innego źródła puszczaną przez głośniki...
Nie biorę odpowiedzialności za to co robisz.
Odtwarzacz dżwieku
Na priv wyślę Ci rozwiązanie, które ja mam u siebie w oparciu o moduł komunikacyjny: INT-VMG
roberto