Czujnik zmierzchu
Regulamin forum
Jeżeli nie jesteś elektrykiem zadaj pytanie tutaj. Dyskusja na innych forach wymaga odpowiedniego przygotowania zawodowego. Zalecenie aby wezwać Elektryka z uprawnieniami zawsze wynika z troski o Twoje bezpieczeństwo. Jeżeli nie rozumiesz tego co robisz - nie ryzykuj życia!
Jeżeli nie jesteś elektrykiem zadaj pytanie tutaj. Dyskusja na innych forach wymaga odpowiedniego przygotowania zawodowego. Zalecenie aby wezwać Elektryka z uprawnieniami zawsze wynika z troski o Twoje bezpieczeństwo. Jeżeli nie rozumiesz tego co robisz - nie ryzykuj życia!
Czujnik zmierzchu
Witam mam takie pytanie czy jak złącze dwa przewody od czujki zmierchu to automat poda napięcie na lampę?
Jeśli chcesz - znajdziesz sposób.
Jeśli nie chcesz - znajdziesz powód.
Niezależnie, czy prowadzisz własną działalność czy pracujesz na etacie,
ciągła edukacja branżowa to podstawa. Bycie specjalistą w danym temacie pozwala osiągnąć satysfakcję,
uznanie środowiska oraz lepsze wynagrodzenie. Zacznij od czytania książek...
- ISE.pl
- Ekspert
Re: Czujnik zmierchu
Szanowny Kolego. Ty wiesz co chciałeś napisać ale my nie wiemy

ICE In Case of Emergency, w nagłym wypadku.
Karta Ratownicza
Karta Ratownicza
Re: Czujnik zmierchu
Mam założony czujnik zmierzchu na oswietlenie domu i wczoraj przestal działać. Chce sprawdzic czy to wina samej sondy czy automatu. Ogólnie chodzi mi o to czy jak złącze dwa przewody od sondy to automat zadziała i poda mi napięcie na lampy
Re: Czujnik zmierzchu
Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć, bo istnieją rożne rodzaje czujników, ale w najpopularniejszych, dostępnych na rynku jest odwrotnie. Aby zasilić lampy należy zrobić przerwę w obwodzie sondy (wypiąć ją).
Człowiek uczy się całe życie i ...
Re: Czujnik zmierzchu
Aha rozumiem dzieki za odpowiedź