Zwiększenie mocy pod indukcje - Tauron
Regulamin forum
Jeżeli nie jesteś elektrykiem zadaj pytanie tutaj. Dyskusja na innych forach wymaga odpowiedniego przygotowania zawodowego. Zalecenie aby wezwać Elektryka z uprawnieniami zawsze wynika z troski o Twoje bezpieczeństwo. Jeżeli nie rozumiesz tego co robisz - nie ryzykuj życia!
Jeżeli nie jesteś elektrykiem zadaj pytanie tutaj. Dyskusja na innych forach wymaga odpowiedniego przygotowania zawodowego. Zalecenie aby wezwać Elektryka z uprawnieniami zawsze wynika z troski o Twoje bezpieczeństwo. Jeżeli nie rozumiesz tego co robisz - nie ryzykuj życia!
-
- Czytelnik
Zwiększenie mocy pod indukcje - Tauron
0
Dzień dobry,
Remont generalny mieszkania, instalacja pod indukcję położona 5x4 mm2.
Indukcja z IKEI 7 350 Watt. 2x 16A lub 1x 32A.
Obecnie mam umowę z Tauronem 4 KW jednofazową.
Wypełniłem wniosek online o zmianę na 3 fazową 11 KW.
Zastanawiam się czy nie za mało?
Jest jeszcze mikrofalówka 1 000watt i piekarnika 3 150 watt.
Nie mówiąc o czajniku i pralce. Co sądzicie? Gdzieś przeczytałem, żeby poprosić o 12 500w to wtedy bezpiecznik przedlicznikowy będzie 25A a nie 20A. Ktoś potwierdzi?
A tak przy okazji to jak ktoś ogarnia Taurona to za 10 dni kończy mi się umowa po 2 latach( umowa z serwisantem 24h, chociaż mówiłem w punkcie, żeby dała najtańszą, 19,5żl miesięcznie za coś takiego).
Teraz chce G11 "Taryfę sprzedawcy" na czas nieokreślony( nie ma tam ukrytych kosztów). Czy tu cokolwiek zmieni jak powiem, żeby odrazu napisała na nowej umowie 11KW? Tauron i tak obciąży mnie kosztami za materiał z tego co mi się wydaje?
Dziękuję za odpowiedzi wszystkim z góry
Remont generalny mieszkania, instalacja pod indukcję położona 5x4 mm2.
Indukcja z IKEI 7 350 Watt. 2x 16A lub 1x 32A.
Obecnie mam umowę z Tauronem 4 KW jednofazową.
Wypełniłem wniosek online o zmianę na 3 fazową 11 KW.
Zastanawiam się czy nie za mało?
Jest jeszcze mikrofalówka 1 000watt i piekarnika 3 150 watt.
Nie mówiąc o czajniku i pralce. Co sądzicie? Gdzieś przeczytałem, żeby poprosić o 12 500w to wtedy bezpiecznik przedlicznikowy będzie 25A a nie 20A. Ktoś potwierdzi?
A tak przy okazji to jak ktoś ogarnia Taurona to za 10 dni kończy mi się umowa po 2 latach( umowa z serwisantem 24h, chociaż mówiłem w punkcie, żeby dała najtańszą, 19,5żl miesięcznie za coś takiego).
Teraz chce G11 "Taryfę sprzedawcy" na czas nieokreślony( nie ma tam ukrytych kosztów). Czy tu cokolwiek zmieni jak powiem, żeby odrazu napisała na nowej umowie 11KW? Tauron i tak obciąży mnie kosztami za materiał z tego co mi się wydaje?
Dziękuję za odpowiedzi wszystkim z góry
Zobacz szkolenie PROTON+ Profesjonalne protokołowanie. Szkolenie jest w formie materiału wideo pokazującego praktyczną pracę z programem. Cały materiał to około 3 godziny praktycznych ćwiczeń. zobacz i zapisz się teraz...
- ISE.pl/szkolenia
- Ekspert